Poniedziałek
Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym-bolognese, suróweczka z białej kapustki (pszenica, seler, mleko)
Kompot
Wtorek
Ziemniaki, zrazik z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym, suróweczka z marchewki (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Środa
Naleśniczki z serem białym i sosem owocowym, marchewka do chrupania (mleko, pszenica, jaja)
Kompot
Czwartek
Ryż, schabik duszony w sosie własnym, suróweczka z czerwonej kapusty (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Piątek
Pierogi z serem i ziemniakami ze skwareczkami, suróweczka z kiszonej kapusty (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.